Over ons

dorna pierce darker F01


Dorna van Rouveroy van Nieuwaal, Geboren in Djakarta, haar familie komt van oudsher uit Nederlands-Indië.  Afgestudeerd regie & productie Nederlandse Film- en Televisie Academie, Amsterdam. Postgraduate storytelling & directing, Master of fine Arts, American Film Institute, Los Angeles. Regisseerde en produceerde speelfilms, documentaires, videoclips, en korte animatiefilms. Werkte als uitvoerend producent voor British Lion in Engeland, en Cineventura, Amsterdam.  


DR W VANDERSCHAAR IND LRWouter W. van der Schaar, afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 2000 werkzaam als psycholoog op de afdeling huidziekten van het Academisch Medisch Centrum. Gepromoveerd op een psychodermatologisch onderwerp van patiënten met chronische huidziekten. Betrokken en werkzaam geweest bij de oprichting van de eerste chronische Pijnpoli in Nederland in het Wilhelmina Gasthuis Amsterdam, en tevens bij de eerste Obesitaskliniek te Hilversum. Gespecialiseerd als traumapsycholoog in de PTSS-problematiek en tot 2013 werkzaam bij het Instituut voor Psychotrauma(IvP) voor hulp aan Nederlanders in binnen- en buitenland (cafébrand Volendam, vuurwerkramp Enschede, Tsunami). Betrokken bij ontwikkeling van protocol ter behandeling en behandeling van politiemensen met PTSS aan het Politie Diagnose Centrum (PDC) Universiteit van Amsterdam. Zat als kind in het Jappenkamp.                                                                                                                                                                 


LEA PORTRAIT 01


Lea Wongsoredjo is geboren in Paramaribo in Suriname en groeide op in Rotterdam, Nederland. Zij produceerde meerdere speelfilms voor Altamira Productions, en is series producer van Stichting Filmproject

gen huyser 01


In memoriam

Mede-oprichter en oud bestuurslid van Stichting Filmproject, generaal bd G.L.J. (Govert) Huijser is op 5 januari 2014 overleden in Roosendaal.

In de jaren tachtig was driesterrengeneraal Huijser adjudant in buitengewone dienst van H.M. de Koningin en werd hij benoemd tot Chef Defensiestaf. De heer Huijser schreef tevens gedichten en was een bevlogen spreker die van grote betekenis was voor de nagedachtenis aan Nederlands-Indië tijdens WOII. Naast zijn ontelbare andere verdiensten voor de samenleving was Govert Huijser de Stichting Filmproject tot steun bij het initiëren van de portrettenreeks Oorlogsverhalen in samenwerking met de Stichting Gastdocenten. De geliefde oud generaal was een grote inspiratiebron en hij deelde zijn ervaringen, opgedaan in het Jappenkamp, in een aangrijpend portret.